LOKALNI DOBAVITELJI

Izbrane jedi pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi dobavitelji in kmetijami, zato smo prepričani, da boste pri nas vsi našli vsaj eno jed, ki bo po vašem okusu.

PRGARIJA

Zgodba sega že v čase Avstro-Ogarske monarhije, ko je Marija Terezija ukazala ljudem, predvsem kmečkemu sloju, naj zaradi lakote posadijo hurške. Ime Tepka so dobile zato, ker tisti, ki jih ni želel posaditi, je bi tepen. Ko se posuši postane Prga, res ne ravno namizno sadje, a zelo sladkega okusa. Prgo so vsestransko uporabljali v kulinariki. Vas Zasip-Prgarija leži ne daleč stran od Bleda, ki z domačini skrbi za ohranjanje te tradicije, ljudskih šeg in navad ter za prenos znanja na mlade generacije.

Prgarija - Turistično društvo Zasip
Spletna stran

KMETIJA DOLENC

V želji izkoristiti vse kar nam ponuja domače mleko se na družinski kmetiji ukvarjamo s pridelavo mlečnih izdelkov iz kravjega mleka, ki obsegajo od jogurtov, masla do različnih vrst sirov. Okus in kvaliteta mleka se razlikujeta od kmetije do kmetije. Naša kmetija zagotavlja najvišjo raven kakovosti in okusa mleka ter mlečnih izdelkov. Pa kaj bi govorili, preverite kar sami. Obiščete nas lahko v domači trgovinici v Vrbnjah pri Radovljici, kjer Vam bomo z veseljem povedali kaj več in Vas popeljali po kmetiji, kjer so možni tudi vodeni ogledi za večje skupine.

Kmetija Dolenc, Vrbnje 39, 4240 Radovljica
+386 40 275 290
[email protected]
Spletna stran

KMETIJSKA GOZDARSKA ZADRUGA BLED

Čudovito kulturno krajino okoli Blejskega jezera s ponosom in srčno navezanostjo že tisočletja oblikujejo kmetje, ki svojo živino del leta pasejo na pašnikih po dolinah in okoliških planotah območja Julijskih Alp. Kakovostno kravje mleko družinskih kmetij, povezanih v zadrugo Bled, je predelano v lokalno kulinarično specialiteto Blejski sir. Blejski sir je poltrdi mastni sir, ki se ponudi po najmanj dveh mesecih zorjenja. Blejski sir je zadrugi prinesel uspešno zgodbo o povezovanju, zagnanosti in pridobivanju novih izkušenj.

Kmetijsko gozdarski center, Za žago 1a, 4260 Bled
+386 45750516
[email protected]
Spletna stran

KMETIJA VRT OKUSOV

Pridi v kraj, kjer najdeš mir in vrvenje življenja. Kjer se naužiješ lepot ter dobrot v vseh oblikah, kjer telo in duha napojiš z vsemi čutili. Sprehod, pokušina, učenje, svoboda, ljubezen, življenje, preprostost, obilje. Vabljen v paradiž z izjemnimi razgledi . V vrtu okusov polovi kokoši, jih nahrani in poberi jajca. Počij pod kozolcem ali se bosopet zlekni na travo! Natrgaj malin in naberi bučke, doživi duh zeliščnega labirinta in razkošja. Odišavi se z rožno vodo in prisluhni brenčanju čebel! Pridi in na naši kmetiji postani kmet za en dan!

Vrt okusov, Zgornje Gorje 37a, 4247 Zgornje Gorje
+386 (0)31 778 096
[email protected]
Spletna stran

RIBOGOJNICA FONDA

Ribogojnica Fonda je edina slovenska morska ribogojnica. Nahaja se v osrčju ribolovnega rezervata in Krajinskega parka Sečoveljske soline na sredini Piranskega zaliva, na najbolj južnem delu slovenskega morja. V ribogojnici Fonda predano, s polno strasti in ljubezni do morja, skrbno in sonaravno vzrejamo ribe in školjke vrhunske kakovosti. Z nami lahko odplujete na ogled našega ribjega vrta, kjer vam bomo razložili vse o tem kako se vzgajata Piranska brancin in orada in zakaj sta tako zelo dobra. Videli boste kako živijo klapavice in spoznali mnogo uporabnih nasvetov.

FONDA.SI d.o.o., Liminjanska cesta 117, 6320 Portorož
+386 51605605
[email protected]
Spletna stran

KMETIJA PORENTA pr Tončk

Glavnino prihodka kmetije predstavlja predelava mleka, saj je na posestvu 60 glav živine. Poleg mleka se ohranja večletna tradicija pridelave zelenjave. Največ pridelajo krompirja, čebule, mlade čebule, solate, zelja in korenja velikokrat pa tudi tamlada iz Prlekije pomotoma posadi še kakšno drugo zelenjavo, da bo za ozimnico. Njihove pridelke že več kot 60let nepretrgoma pridno prodajajo po tržnicah, z veseljem vas pa tudi postrežejo, če pridete pridelke iskat k njim na kmetijo. Aktualni ponudbi na kmetiji lahko sledite tudi preko fb strani: Kmetija Porenta-pr Tončk

Kmetija Porenta, Žabnica 2, 4206 Žabnica
+38640214860
[email protected]
Spletna stran

KMETIJA PUSTOTNIK

V začetku devetdesetih sta Žuža in Milan Brence začela novo hišno tradicijo. Danes ta povezuje celotno družino, ki je našla svojo pot med siri. Poleg domačega kravjega mleka v sirarni danes predelujemo tudi kozje in ovčje mleko. Skupaj z odlično ekipo sodelavcev ohranjamo vrednote tradicionalnega sirarstva in na sodoben način kreativno izpolnjujemo vizijo, zaradi katere se je vse začelo: “Ustvarjati najboljše, kar ponuja mleko.“

Kmetija Pustotnik, Poljanska cesta 19, 4224 Gorenja vas
+386 45 107310
[email protected]
Spletna stran

MIKROZELENJE ŠEBENIK

Mikrozelenje Šebenik - smo malo družinsko podjetje iz Borovnice, ki se z vzgojo in pridelavo svežega mikrozelenja ukvarjamo že od leta 2014. V naši ponudbi imamo že preko 50 vrst mikrozelenja in začimbnic. Poleg tega pa svoje stranke razveseljujemo tudi z nabiralništvom - nabiramo užitne divje rastline. Že od samega začetka pa vzgajamo in nabiramo tudi jedilne cvetove, zato imamo v ponudbi poleg svežih tudi celo leto suho jedilno cvetje. Z našimi izdelki bodo vaši krožniki očarali vsakega!

Mikrozelenje Šebenik, Breg pri Borovnici 42a, 1353 Borovnica
+386 40 713 041
[email protected]
Spletna stran

ČEBELARSTVO AMBROŽIČ Kralov med

V vasi Selo pri Bleda, stoji čebelarski turizem čebelarstva Ambrožič (Kralov Med). Lokalna čebelarja Blaž in Danijela Ambrožič sta zgradila učni čebelnjak, ki obiskovalcem nudi varen ogled dela čebelarja. Najprej boste na panjih opazili ročno poslikane panjske končnice, delo Danijele. Poleg tega si lahko ogledate ogromen naraven roj in spoznate njegovo zgodbo, kako so ga iz gozda, z delom debla drevesa, prestavili v panj k učnemu čebelnjaku. V drugem čebelnjaku je prostor za relaksacijo, kjer lahko iz neposredne bližine, na posebej zasnovanih posteljah, gledate, vonjate in poslušate marljive čebele pri njihovem delu. Prav tako lahko degustirate in kupite različne vrste medu, cvetnega prahu, ...

Kralov med, Selo pri Bledu 26, 4260 Bled
+386 41 227 407
[email protected]
Spletna stran

OLJARNA LISJAK

Lisjak extra diviško oljčno olje je luksuzna blagovna znamka z vrhunskim okusom, ki obogati vsako jed. Oljke so pobrane in predelane v samo štirih urah, v naši oljarni v Krkavčah, majhni Istrski vasici v Sloveniji. Zgodba ljubezmi do narave. Za vse gurmane.

Oljarna Lisjak, Šalara 28b, 6000 Koper
+386 40 294248
[email protected]
Spletna stran

OLJARNA KOCBEK since 1929

Da vam lahko ponudimo bučno olje, ki je brezkompromisno najvišje kakovosti, se zahvaljujemo naravnim danostim našega okolja. Naša lokacija v Prlekiji ima najboljše klimatske pogoje in zemljo na svetu in tukaj uspevajo najboljše buče, ki nam dajo najboljše bučno seme in zato lahko pridelamo najboljše bučno olje.

OLJARNA KOCBEK, Stara Gora 1, 9244 Sv. Jurij ob Ščavnici
+ 386 2 568 90 26
[email protected]
Spletna stran

TESTENINE BARONE

Barone d.o.o. je družinsko podjetje, katerega dejavnost je sveži program. Že več kot deset let, se ukvarja s proizvodnjo svežih polnjenih testenin in svaljkov. Z rednimi dostavami in s filozofijo trženja se lahko zanese na zaupanje svojih strank, ki se uvrščajo med najbolj znane restavracije v Republiki Sloveniji in Furlaniji Julijski Krajini. Cilj podjetja je izdelovati nove zdravju prijazne in naravne izdelke, se pri tem prilagajati potrebam tržišča z uporabo notranjih in zunanjih virov ter s požrtvovalnostjo in timskim delom.

Barone, Partizanska 123, Sežana
+386 (0) 5 73 13330
[email protected]
Spletna stran