× O nas Menu Restavracija Pizzeria Apartmaji Insync Team Building Kontakt Jezik: SI EN DE IT RU YU
    Restavracija Pizzeria Pijača Vinska karta ENG
MENU
RESTAVRACIJA

Legenda, da boš vedel, kaj je kaj:

G - GOVEDINA
S - SVINJINA
P - PIŠČANEC
R - RIBA
J - JELEN
V - VEGE
L - LOKALNO
Gf - GLUTEN FREE


Postrežnina 1,50 €
Kruh 3,00 €
Menjava priloge 2,00 €
Embalaža 1,00 € - 2,00 €
Za dober začetek
Domač sveže pečen kruh (G,L)V

s pol suhimi paradižniki ali s sirom Mozzarella fior di latte

Pršut iz Krasa (G,L)S

Pršut iz Krasa, stracciatella sir, melona, olive, domači grisini

Buffalo mozzarella z mladim grahom (L,G)V

mozzarella, grah, meta, olivno olje, domač kruh

Pašteta z bučnimi semeni Kodila (G,L)S

Pujskova pašteta, spenjeno maslo, domač kruh

Tatarski biftek (J,L,R2)G,Gf

Tatarski biftek z naribanim maslom kmetije Dolenc
Sestavine za 3 osebe: 18 dag govejega mesa (pljučna ali stegno), 1 rumenjak, 1 žlica sesekljane čebule, 1 drobno sesekljana kumarica, 1 žlička kaper, 3 žličke sesekljanega peteršilja, 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike, 1 slan sardelni file, 1 žlička gorčice, 1 žličke majoneze, sol, poper po okusu, lahko tudi 1 pekoč feferon. Meso zrežemo na minimalne koščke in ga zmešamo z ostalimi sestavinami.

Pivo: Laško - Slovenia

Brez toplih juhic ne gre
Goveja juha mame Anite (J,Z,G,L)V,L,Gf

Goveja juha mame Anite z govedino, korenjem in domačimi fritati
Vedno kadar sem se vračal iz tekmovanj domov, sem si najbolj želel, mamino domačo govejo juho, ki je vrela celo nedeljsko dopoldne. Moja klasična želja je bila: več fritatov kot juhe.

Dnevna juha (L)L


Divjačinski golaž (Z,G,J,L,Ž)J,L

krompirjevi štrukeljci

Zdrave rižote
Tris divjih rižev (S,L)P,Gf

Tris divjih rižev z bučkami, in piščančjimi rezinami

Pivo: Crazy duck 60min – Slovenia

Pira z mlado špinačo (G,L,J,S)V

Pira z mlado špinačo, kalčki in naribanim kozjim sirom Pustotnik

Pivo: Tripel Karmeliet - Belgija

Ješprenčkova ričota (L,R2,Z)V,L,Gf

Z dimljeno bohinjsko postrvjo, gomolji zelenjave in tolminskim sirom
Ječmen po luščenju in obdelavi zrna postane ješprenj. Ponavadi se pripravi ješprenčkova juha. Mi smo sledili trendom moderne kuhinje in dodali lokalne sestavine, ter dimljeno bohinjsko postrv.

Pivo: Tripel Karmeliet - Belgija

Pašte poznamo tudi na Gorenjskem
Ajdovi rezanci (G,S)V

z zelenjavo in dimljenim tofujem

Špageti Carbonara (G,J,L)S

s slanino guanciale, parmezan Grana Padano, rumenjak

Tagliatelle (G,J,L)V

široki rezanci z jurčki in tartufi

Idrijski Žlikrofi (G,J,L)S

z omako kisle smetane, zelišča
Idrijski žlikrofi so slovenska jed z Idrijskega. Narejena iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Priprava poteka po tradicionalnem receptu, ki je bil opisan v sredini 19. stoletja. So prva slovenska jed, ki je bila zaščitena na ravni Evropske unije kot »Zajamčena tradicionalna posebnost«.

Po jezeru in morju diši
File smuča (L,R,Ž)R,L

cvetačni pire, cvetača, bela ribja omaka Odločili smo se za sladkovodno ribo smuč, ker se nam zdi , da je ob klasični postrvi preveč zapostavljen. Kvaliteta je tu nedvomno na strani smuča.

File Piranskega brancina Fonda (L,R2)R,L

krema krompirja z zelišči, zelenjava, omaka
Ste vedeli da v ribogojnici Fonda vsakega piranskega brancina opremijo z oznako izvora in jamstvom kakovosti. Označevanje s prepoznavnimi značkami, so uvedli kot novost na slovenskem trgu, ljubiteljem morskih dobrot pa omogoča popolno sledljivost .

Pivo: Reservior dogs starvation- Slovenia

Meso slovenskih kmetij
Počasi pečena slovenska rebra (L,G,Gs)S,L

pečen krompir, zelenjava

Taprav telečji dunajski zrezek (G,L,J,Gs)G

krompirjeva solata, brusnice

Slovenska piščančja bedrca (L,S,Ž)P,Gf

pečena na lava žaru s praženim krompirjem in ameriško solato

Kranjska klobasa (Gs)S,Gf,L

s kislo repo, gorčičnimi semeni in praženim krompirjem
21. februarja 2013 je bil sprejet odlok o razglasitvi tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo mojstrovino državnega pomena. Kranjska klobasa izhaja iz kulturne dediščine kolin in se v pisnih virih omenja že v drugi polovici 19. stoletja, njeno ime pomeni mesna klobasa s Kranjskega.

Za prave mesojedce
Goveja black angus tagliata (L)G

Goveja black angus tagliata na začinjeni rukoli z olivnim oljem Lisjak, pečen češnjev paradižnik, sir Grana Padano

Telečji steak (L)G,L

s šefovo prilogo

Meso z žara (G,L,Gs)G,P

čevapčiči, piščančje nabodalo, sudžukica, pečen fižol, lepinja

Burgerji in steaki so vedno in
100 % Slo black Angus Kodila(L,G)G,L

Beli brioš pekarne Deveta vas, black Angus govedina, omaka suhih paradižnikov, stilton sir, kumare, rdeča čebula, solata. Pečen krompir in pikantna majoneza.

Burger Tartuf(G,L)G,L

Črni brioš pekarne Deveta vas, black Angus govedina, omaka z belo tartufato, mlada špinača, ocvrte enoki gobice, mlad kozji sir, tartuf . Pečen krompir in in pikantna majoneza.

Vegi burger(G,L)V

Beli brioš pekarne Deveta vas, Amaze rastlinski burger polpet, avokadova majoneza, paradižnik, bučke, gobe, solata. Pečen krompir in pikantna veganska majoneza.

V vrtcu se igramo
Testenine s parmezanovo omako(G,J)V

… če si zlata ptička in poješ vse, dobiš …

Pohanček s pomfrijem (G,J,L)P

… če si zlata ptička in poješ vse, dobiš …

Moderne poke sklede
Poke postrvi(S,R)R,L

Riž, avokado, korenje, redkvica, kumare, mlada čebula, edamame, črni sezam, kalčki, mango, alge, mlada špinača, marinirana šarenka, hišni miso preliv

Poke govedine(S)G,L

Riž, avokado, korenje, redkvica, mlada čebula, češnjevi paradižniki, edamame, črni sezam, kalčki, solatka, roastbeef, hišni čilijev preliv

Poke tofu(S)V,L

Riž, avokado, korenje, redkvica, kumara, mlada čebula, edamame, črni sezam, kalčki, solatka, pečen tofu, hišni sojin preliv

Lepe in zdrave solate
Špica solata v torilji(G,L)P

Pečen piščančji file, avokado, mix solatk, mini paradižnik, kalčki, parmezan Grana Padano, hišni preliv

Grajska solata(L,O)S

Rukola, buffalo mozarela, kraški pršut, hruška, pinjole

Sezonska mešana solata(...)

Sestavljena iz sezonskih lokalnih sestavin

Če vam je premalo
Pommes frites ali pražen krompir ali pečen krompir ali zelenjava na žaru

Sladkih ust naokrog
Kremšnita(G,L,J)

Blejska kremšnita ali kremna rezina je simbol blejske kulinarike. Slaščičarski mojster Ištvan Lukašević se je v poznih 40. letih iz Sente v Vojvodini z družino preselil na Bled. Leta 1953 je kot vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park na Bledu sestavil recept za slaščico, ki je danes postala legenda. Poizkusite in povejte …

Čokoladni Brownie(G,S,L,J,O)

Jagodičevje, domač malinov sorbet

Čokoladni soufle(S,L,J,O)

Sadje, pistacijev sladoled

Jabolčni zavitek, sladoled kisle smetane(G,L)


Domači sladoled(G,L,J)


Gozdne jagode(L,J)

sladoled gozdnih jagod, beljakova meringa

Žal vam ne moremo zagotoviti, da bo pica vedno postrežena skupaj z ostalimi jedmi.

ENA MIZA EN RAČUN.

Seznam alergenov
G - žita, ki vsebujejo gluten ( pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamutali njihove križane vrste ali proizvodi iz njih)
R1 - raki in proizvodi iz njih
J - jajca in proizvodi iz njih
R2 - ribe in prozvodi iz njih
A - arašidi in proizvodi z njih
S - zrnje soje in proizvodi iz njih
L - mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo
O - oreški - mandeljni, orehi, lešniki, indijski
oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija in proizvodi iz njih Z - listna zelena in proizvodi iz njih
Gs - gorčično seme in proizvodi iz njih
Ss - sezamovo seme in proizvodi iz njih
Ž - žveplov dioksid in sulfiti (v koncentraciji več
kot 100 mg / kg ali 10 mg / l, izraženi kot so2) V - volčji bob in proizvodi iz njih
M - mehkužci in proizvodi iz njih

PIZZERIA

PICA JE KOT SEKS – KO JE DOBRA, JE RES DOBRA, IN KO JE SLABA ... ŠE VEDNO PAŠE.

Neapeljska pica v Evropi nosi oznako zajamčena tradicionalna posebnost, umetnost priprave pice na neapeljski način pa se je uvrstila tudi na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Ker spoštujemo italijansko zgodovino in tradicijo, pri pripravi pic uporabljamo prvovrstne italijanske osnovne sestavine. Ker pišemo svojo zgodbo, smo jih obogatili z najkvalitetnejšimi slovenskimi sestavinami. Za dvojno fermentacijo naše testo počiva 48 ur, pri temperaturi peči, ki seže krepko čez 400 stopinj, pa so pice lepotice pečene v dobri minuti…

Naše pice niso zažgane, ampak imajo simpatične manjše in večje črne pikice – ker so to prave NEAPELJSKE PICE.

Naše pice niso povsem okrogle, ampak je testo ročno raztegnjeno na pultu in nato še enkrat na loparju – ker so to prave NEAPELJSKE PICE. Naše pice lahko ješ in ješ in ješ, pa ne povzročajo teže v polnem trebuščku – ker so to prave NEAPELJSKE PICE.

Prosimo, da pic ne spreminjate, jim ne dodajate svojih sestavin in jih ne skušate spremeniti v nekaj, kar niso: naše NEAPELJSKE PICE bodo ZELO UŽALJENE!


Legenda

DOP (Denominazione di origine protteta) – zaščitena označba porekla
ZGO – zaščitena geografska označba
LARDO MANGALICE, Kmetija Cigoj – maščoba hrbta prašiča, ki ima dokazano številne zdravilne lastnosti in pozitivne učinke. Vsebuje manj slabega holesterola in velja za gurmansko specialiteto.
Vse naše pice Vam lahko pripravimo z brezglutenskim testom + 2,00 €
Doplačilo za 1 dodatek 1,50 €
Pizza
Pizza Margherita G,L

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarella fior di latte, Bazilika, Lisjak olivno olje

Pizza Posmodula G,L

Česen, Mozzarela fior di latte, Olivno olje Lisjak, Origano

Posmodula je stara slovenska jed, ki so jo gospodinje pripravile otrokom ob peki kruha. Otroci so kruh težko čakali, zato so gospodinje hlebček testa tanko razvaljale, ga premazale z različnimi premazi, zelišči, zaseko in podobnim ter na hitro spekle. Ime posmodula ali tudi posmojevka izvira iz okolice Kranja.

Pizza Četverec G,L

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Kuhan prštu KRAS, Šampinjoni

Pizza Fijaker G,L

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Pikantna salama Kulen Kras, Rdeča čebula, Šampinjoni, Svež chilli, Pikantno olje Lisjak

Pizza Grad G,L

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Kraški pršut PREMIUM zorjen 16 mesecev na kraški burji ZGO, Artičoke, Grške črne olive, Svež črn poper

Pizza Jezero G,L,R2

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarella fior di latte, Polsuhi paradižnik, Por, Jadranska tuna v olivnem olju

Pizza GraščakG,L

Tartufata s kislo smetano Dolenc, Mozzarela di bufala campana D.O.P, Kraška panceta ZGO, Polsuhi paradižnik

Pizza GroficaG,L,O

Mozzarella fior di latte, Piščančji file, Šparglji, Polsuhi paradižnik, Pijole, Drobnjak

Pizza StražaG,L,O

Pesto sveže bazilike, Parmezan Grana Padano DOP, Lardo mangalice Cigoj, Češnjev paradižnik, Rdeč svež poper, Rukola

Pizza VintgarG,L

Paradižnik San Marzano D.O.P., Česen, Pečeni jajčevci, Grana padano D.O.P., Mozzarela di bufala, Bazilika

Pizza Špica

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzaella di buffala campana D.O.P., Kuhan pršut KRAS premium, Artičoke, Polsuhi paradižnik, Origano

Pizza Pletnar

Paradižnik San Marzano DOP, Mozzarela di bufala campana D.O.P, Breasola goveji pršut, polsuhi paradižnik, Rukola, Grana Padano DOP

Pizza Rikli

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarella fior di latte, Brokoli, Marinirani malancani, Cvetača, Artičoke, Pesto bazilike

Pizza Otok

Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarella fior di latte, Mozzarella di bufala campana D.O.P, Polsuhi paradižnik, Pesto bazilike, Sveža bazilika

PIZZA ŠPICA JE RES ŠPICA PIZZA.

Žal vam ne moremo zagotoviti, da bo pica vedno postrežena skupaj z ostalimi jedmi.


logo spica

CHILLI d.o.o.
Cesta svobode 9
4260 Bled

Telefon: + 386 4 574 30 27
Email: [email protected]

Povezave

Apartmaji
Insyc Team Building
© Copyright Špica. All Rights Reserved