Goveja juha mame Anite z govedino, korenjem in domačimi fritati Vedno kadar sem se vračal iz tekmovanj domov, sem si najbolj želel, mamino domačo govejo juho, ki je vrela celo nedeljsko dopoldne. Moja klasična želja je bila: več fritatov kot juhe.
Z dimljeno bohinjsko postrvjo, gomolji zelenjave in tolminskim sirom Ječmen po luščenju in obdelavi zrna postane ješprenj. Ponavadi se pripravi ješprenčkova juha. Mi smo sledili trendom moderne kuhinje in dodali lokalne sestavine, ter dimljeno bohinjsko postrv.
z omako kisle smetane, zelišča Idrijski žlikrofi so slovenska jed z Idrijskega. Narejena iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Priprava poteka po tradicionalnem receptu, ki je bil opisan v sredini 19. stoletja. So prva slovenska jed, ki je bila zaščitena na ravni Evropske unije kot »Zajamčena tradicionalna posebnost«.
cvetačni pire, cvetača, bela ribja omaka
Odločili smo se za sladkovodno ribo smuč, ker se nam zdi ,
da je ob klasični postrvi preveč zapostavljen. Kvaliteta je tu
nedvomno na strani smuča.
krema krompirja z zelišči, zelenjava, omaka Ste vedeli da v ribogojnici Fonda vsakega piranskega brancina opremijo z oznako izvora in jamstvom kakovosti. Označevanje s prepoznavnimi značkami, so uvedli kot novost na slovenskem trgu, ljubiteljem morskih dobrot pa omogoča popolno sledljivost .
s kislo repo, gorčičnimi semeni in praženim krompirjem 21. februarja 2013 je bil sprejet odlok o razglasitvi
tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo
mojstrovino državnega pomena. Kranjska klobasa izhaja
iz kulturne dediščine kolin in se v pisnih virih omenja že v
drugi polovici 19. stoletja, njeno ime pomeni mesna klobasa
s Kranjskega.
Blejska kremšnita ali kremna rezina je simbol blejske kulinarike. Slaščičarski mojster Ištvan Lukašević se je v poznih 40. letih iz Sente v Vojvodini z družino preselil na Bled. Leta 1953 je kot vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park na Bledu sestavil recept za slaščico, ki je danes postala legenda. Poizkusite in povejte …
Žal vam ne moremo zagotoviti, da bo pica vedno postrežena skupaj z ostalimi jedmi.
ENA MIZA EN RAČUN.
Seznam alergenov G - žita, ki vsebujejo gluten ( pšenica, rž, ječmen,
oves, pira, kamutali njihove križane vrste ali
proizvodi iz njih) R1 - raki in proizvodi iz njih J - jajca in proizvodi iz njih R2 - ribe in prozvodi iz njih A - arašidi in proizvodi z njih S - zrnje soje in proizvodi iz njih L - mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo O - oreški - mandeljni, orehi, lešniki, indijski
oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,
makadamija in proizvodi iz njih
Z - listna zelena in proizvodi iz njih Gs - gorčično seme in proizvodi iz njih Ss - sezamovo seme in proizvodi iz njih Ž - žveplov dioksid in sulfiti (v koncentraciji več
kot 100 mg / kg ali 10 mg / l, izraženi kot so2)
V - volčji bob in proizvodi iz njih M - mehkužci in proizvodi iz njih
PIZZERIA
PICA JE KOT SEKS –
KO JE DOBRA, JE
RES DOBRA, IN KO
JE SLABA ...
ŠE VEDNO PAŠE.
Neapeljska pica v Evropi nosi oznako zajamčena
tradicionalna posebnost, umetnost priprave
pice na neapeljski način pa se je uvrstila tudi na
Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.
Ker spoštujemo italijansko zgodovino in
tradicijo, pri pripravi pic uporabljamo prvovrstne
italijanske osnovne sestavine. Ker pišemo svojo
zgodbo, smo jih obogatili z najkvalitetnejšimi
slovenskimi sestavinami. Za dvojno fermentacijo
naše testo počiva 48 ur, pri temperaturi peči, ki
seže krepko čez 400 stopinj, pa so pice lepotice
pečene v dobri minuti…
Naše pice niso zažgane, ampak imajo simpatične
manjše in večje črne pikice – ker so to prave
NEAPELJSKE PICE.
Naše pice niso povsem okrogle, ampak je testo
ročno raztegnjeno na pultu in nato še enkrat na
loparju – ker so to prave NEAPELJSKE PICE.
Naše pice lahko ješ in ješ in ješ, pa ne povzročajo
teže v polnem trebuščku – ker so to prave
NEAPELJSKE PICE.
Prosimo, da pic ne spreminjate, jim ne dodajate
svojih sestavin in jih ne skušate spremeniti v
nekaj, kar niso: naše NEAPELJSKE PICE bodo
ZELO UŽALJENE!
Legenda
DOP (Denominazione di origine protteta) – zaščitena označba porekla ZGO – zaščitena geografska označba LARDO MANGALICE, Kmetija Cigoj – maščoba hrbta prašiča,
ki ima dokazano številne zdravilne lastnosti in pozitivne učinke.
Vsebuje manj slabega holesterola in velja za gurmansko specialiteto.
Vse naše pice Vam lahko pripravimo z brezglutenskim testom + 2,00 €
Doplačilo za 1 dodatek 1,50 €
Česen, Mozzarela fior di latte, Olivno olje Lisjak, Origano
Posmodula je stara slovenska jed, ki so jo gospodinje
pripravile otrokom ob peki kruha. Otroci so kruh
težko čakali, zato so gospodinje hlebček testa tanko
razvaljale, ga premazale z različnimi premazi, zelišči,
zaseko in podobnim ter na hitro spekle. Ime posmodula
ali tudi posmojevka izvira iz okolice Kranja.
Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Kraški pršut PREMIUM zorjen 16 mesecev na kraški burji ZGO, Artičoke, Grške črne olive, Svež črn poper